elbasaniad.org
Visarion Xhuvani (1890 – 1965)
Visarion Xhuvani, i biri i Joanit dhe i Efthimies, lindi në Elbasan në vitin 1890, në lagjen Kala. Mësimet e para i mori në shkollën greke të lagjes së tij. Shkrimin e leximin në gjuhën shqipe e mësoi në mënyrë ilegale. Shkollën e mesme e vazhdoi në Athinë, në shkollën fetare "Rizarios". Po në Athinë, [...]