elbasaniad.org
Stacioni i rrugës Egnatia – Mutatio At Quitum
Në perëndim të Elbasanit, ndodhet një nga monumentet kulturore më të rëndësishme Stacioni mutatio At Quintum. Nimfeu dhe termet e At Quitum, të zbuluara plotësisht nga gërmimet arkeologjike, në vitin 1968, përbëjnë sot një nga atraksionet më të rëndësishme historike për qytetin e Elbasanit. Nimfeu dhe termet e këtioj stacioni të ndërtuar përgjatë Rrugës Egantia, [...]