elbasaniad.org
Muaji i Ramazanit vite më parë në Elbasan – Sipas Aleks Vinit
30 ditët e Ramazanit në Elbasan kaloheshin si ditë feste. Besimtarët muslimanë agjëronin 30 ditë, duke përjashtuar nga agjërimi fëmijët nën moshën 14 vjeçare. Hahej dy herë në ditë, yftar dhe syfyr, të cilët paralajmëroheshin me një të shtënë topi. Për yftar topi zbrazej në aksham, ndërsa për syfyr në mesin e natës. Personi që [...]