elbasaniad.org
Mësuesit e Normales në trojet etnike
1941. 05. 16,Dibër, i pari grup mësuesish që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishte një urdhër i ministrit të arsimit Ernest Koliqi në atë kohë që bëri të mundur këtë akt të madh me shërbim mbarëkombëtar dhe që ishte në funksion të shumë [...]