elbasaniad.org
Fatos Shmili – Përkthyesi elbasanas
Fatos Shmili lindi në Elbasan, në vitin 1936, në një familje intelektuale. Në vitin 1955 përfundon shkollën Normale dhe më pas emërohet mësues fillimisht në fshatrat e Mallakastrës, më pas punon në Rrajcë të Librazhdit, në Shalës dhe në fund në Shtërmen. Zotëronte në nivele të larta gjuhën ruse dhe atë frënge, e për këtë …