elbasaniad.org
Familja Taushani
Isuf bej Taushani (1866-1928) Familja Taushani është ndër familjet më të vjetra në qytetin e Elbasanit, mbase dhe në Shqipëri. Rrënjët e saj i gjejmë nga periudha bizantine deri më sot. Për periudhën osmane shumë dokumente hedhin dritë për origjinën dhe veprimtarinë e shquar politike ushtarake dhe administrative të kësaj familjeje. Periudha osmane fillon me …