elbasaniad.org
Elbasani – sipas kronikanit osman Evlija Çelebi
Në nëntor të vitit 1670 kronikani osman Evlija Çelebi mbërriti në Elbasan pasi kishte përshkuar krahinat e Shqipërisë Jugore e kishte vizituar Gjirokastrën, Vlorën, Beratin, Durrësin dhe Kavajën. Por përshkrimi që ky udhëtar i huaj i bën qytetit të Elbasanit, është pa dyshim pika kulmore e shënimeve të tij gjatë udhëtimit nëpër Shqipëri, duke e [...]