elbasaniad.org
Disa të dhëna për shkollën Normale, Elbasan
Shkolla Normale e qytetit të Elbasanit hapi dyert e saj më 1 dhjetor 1909. Si e para shkollë e mesme në gjuhën shqipe, hapja e saj erdhi si rezultat i drejtpërdrejtë i realizimit të aspiratave madhore të mbarë popullit dhe të Rilindasve tanë të shquar për zhvillimin e arsimit dhe përparimin e kombit shqiptar. Hapja …