elbasaniad.org
Ali Abdihoxha – shkrimtari elbasanas (1923 – 2014)
Ali Abdihoxha indi në Elbasan, më 1923. Ai është një nga shkrimtarët e mirënjohur elbasanas. Mori pjesë në luftën antifashiste dhe pas çlirimit të vendit vijon studimet e larta në Institutin e Letërsisë Botërore “Maksim Gorki”në Moskë. Ka qenë i angazhuar në zhvillimin e kulturës dhe arsimit kombëtar në detyrën e zv/ Ministrit të arsimit. [...]