elbasaniad.org
Agron Stringa – “Qytetar Nderi” i Elbasanit, “Mjeshtër Sporti”, “Mësues i Merituar” dhe Trajner i kategorisë së parë (1934 – 2007)
Agron Stringa lindi në qytetin e Elbasanit, në vitin 1934 në një familje te me tradita të hershme qytetare. Shkollën fillore dhe atë të mesme e kreu në Elbasan. Pas mbarimit me rezultate te shkëlqyera të Normales, filloi studimet në Institutin Pedagogjik në Tiranë në degën Matematikë - Fizikë, por nuk arriti t'i përfundonte ato [...]