elbasaniad.org
Agni Todhri (1894 – 1982) – “Mësuese e Merituar”, femra e parë elbasanase që studioi jashtë vendit
Agni Todhri njihet për vlerat e saj si mësuese, si metodiste dhe si qytetare tepër fisnike. Ajo është e para vajzë e shkolluar jashtë shtetit nga Elbasani në fushën e pedagogjisë e psikologjisë shkollore e ndoshta e para në vendin tonë për arsim të specializuar . Është shquar gjatë tërë karrierës së saj në [...]