elbasaniad.org
Agim Hoxha –  “Qytetar Nderi” i Elbasanit
Agim Hoxha lindi më 1945 në qytetin e Shkodrës. Ishte fëmija i dy intelektulëve, doktorit veteriner që studioi në Paris të Francës në Universitetin Louis Pasteur dhe malazezes nga Peja. Tre vite pas lindjes së Agimit, babai i tij Petriti, mori detyrën si specialist i lartë i Ministrisë së Bujqësisë dhe më pas në institucione [...]