blog.literatura.mk
Оливија Георгиевска: Книгата „Игра со именки“ ја открива убавината на македонскиот јазик
„Именка е сè околу нас, сè што има име, секој предмет, од молив до ракета, сите нешта во нашите соби, сите растенија, овошјето и животните, храната – солена и слатка, сите играчки, па дури и самите…