blog.literatura.mk
„Поетска ноќ во Велестово“ посветена на поезијата на Иван Џепароски и цртежите на Воскресија Андреевска
Во охридското село Велестово на 16 август ќе биде отворена 31. „Поетска ноќ во Велестово“, годинава посветена на поезијата на Иван Џепароски и цртежите на Воскресија Андреевска. По пауза од …