blog.literatura.mk
Се снима ТВ-серија по лектирата „Зоки Поки“
Лектирата за второ одделение „Зоки Поки“ од писателката Оливера Николова, која е првично објавена во 1963 година, ќе добие екранизирана верзија. Во продукција на „Кино око“ деновиве, во скопското о…