blog.literatura.mk
„Кучето што Нино го немаше“ од Едвард ван де Вендел
Наградуваната книга за деца и возрасни, „Кучето што Нино го немаше“, од младиот белгиски илустратор Едвард ван де Вендел, на суптилен начин ја отсликува уметноста за наоѓање рамнотежа помеѓу имагин…