blog.literatura.mk
Ѕвездан Георгиевски: „ПЕГАЗ“ ќе лансира нова книжевна ѕвезда
Издавачката куќа „Арс Ламина“ и Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ ја основаа новата книжевна награда за најдобар необјавен роман на годината – „ПЕГАЗ…