blog.literatura.mk
Д-р Неле Карајлиќ ‒ добитник на наградата „Момо Капор“ за новиот роман „Солунска 28“
Легендата на популарната екс-ју група „Забрането пушење“ и на култната ТВ-серија „Топ-листа надреалиста“, д-р Неле Карајлиќ, е добитник на српската книжевна награда „Момо Капор“ за 2018 година. Наг…