blog.literatura.mk
Романската поетеса Ана Бландијана е добитничка на „Златен венец“ за 2019 година
Добитничка на главната награда „Златен венец“ за 2019 г. на „Струшките вечери на поезијата“ е романската поетеса Ана Бландијана. Наградата на годинашната лауреатка ќе ѝ биде врачена на поетското чи…