blog.literatura.mk
Ладислав Цветковски: Зрак уметничка светлина во општествените црнила
Познатиот македонски ликовен уметник, графички дизајнер и универзитетски професор, Ладислав Цветковски е новиот гостин во ТВ-проектот на „Литература.мк“, „Астрорум“. Цветковски е професор на Факулт…