blog.literatura.mk
Хрватски режисер протестира читајќи ги укинатите лектири
„Малиот принц“, „Дневникот на Ана Франк“, „Пипи Долгиот чорап“ и „Куќата на ежето“ се само дел од книгите што младиот режисер Ловро Крсник, во знак на протест, ги чита пред хрватската влада. Тој ре…