blog.literatura.mk
Македонскиот филм „Медена земја“ прогласен за најдобар светски документарец на „Санденс“
Со победа во три категории, македонскиот филм „Медена земја“ („Honeyland“), во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, триумфира во конкуренцијата за документарци од целиот свет на американскиот…