blog.literatura.mk
Одбележуваме 50 години од последниот заеднички настап на „Битлсите“
На покривот од студиото „Ејпл Корпс“ (Apple Corps) во Севил Роу во Лондон на 30 јануари 1969 година култната британска група „Битлсите“ го одржа својот последен заеднички јавен настап. Со ова 42-ми…