blog.literatura.mk
„Девојчето кое танцуваше со пролетта“ од Билјана Црвенковска и Ана Петрова
Графичката новела „Девојчето кое танцуваше со пролетта“ е коавторски проект на Билјана Црвенковска и Ана Петрова и едно од ретките дела во овој жанр во Македонија. Делото е повеќеслојно од повеќе а…