blog.literatura.mk
Погледнете ја новата библиотека во Финска со роботи-библиотекари
Во чест на 101-годишнината од својата независност, Финска отвори нова, импозантна библиотека во главниот град Хелсинки. Огромната и најсовремената јавна библиотека наречена „Ооди“ (Oodi) вредела 98…