blog.literatura.mk
Книги со вештерки, вампири, мистерии и хорор-приказни за Ноќта на вештерките
Секој 31 октомври во повеќе земји се слави Ноќта спроти Сите светци, попозната како Ноќта на вештерките или „Халовин“ (Halloween). Децата, но и возрасните, маскирани како вештерки, чудовишта…