blog.literatura.mk
Ана Кондратенко, виолинистката со фуриозен штрих којашто создава музика како од оној свет
Ана Кондратенко е една од најдобрите руско/македонски виолинистки. Таа е солист, камерен музичар и концерт-мајстор на Македонската филхармонија. Критичарите за неа велат дека е „виолинистка со фури…