blog.literatura.mk
Романот „Јадица“ од Владимир Плавевски објавен на бугарски јазик
Македонскиот роман „Јадица“ од Владимир Плавевски доби издание на бугарски јазик. Книгата, објавена од бугарската издавачка куќа „Персеј“, e промовирана на 4. октомври во Културно-информативниот це…