blog.literatura.mk
„Скоро парижанка или Како да ги преживееш своите доцни дваесетти… во Париз“ од Јана Мишо
Девојка во бајковита љубовна врска со Париз, живее совршено уреден живот во нејзиниот стан на Гар ду Нор, со прекрасна работа и многу кафе. Сепак, едно истурено кафе, една загубена работа и една ма…