blog.literatura.mk
Како Доктор Дулитл стана Доктор Офболи?
Во советската детска литература прераскажувањето и изменетите верзии на странските класици го привлекуваа интересот на општеството многу повеќе од преводите – до тој степен што некои ликови од клас…