blog.literatura.mk
Пипи Долгиот чорап денес
Пипи Долгиот чорап е книжевен лик создаден од шведската писателка Астрид Лингрен кој на екран го оживеа шведската актерка Ингер Нилсон на осумгодишна возраст. Карактеристичната насмевка, љубопитнио…