blog.literatura.mk
Ѓубреџија собирал фрлени книги, па отворил библиотека
Еден Колумбиец, кој 20 години возел камион за ѓубре во Богота, ги собирал фрлените книги и на приземјето на својата куќа отворил бесплатна библиотека. Хозе Алберто Гутиерес го доби прекарот „Господ…