blog.literatura.mk
Вака е уништена Александриската библиотека
Сместена во Александрија, на брегот на Средоземното Море, некогаш се наоѓаше најголемата библиотека на античкиот свет, Александриската библиотека или кралската библиотека на Александрија Александар…