blog.literatura.mk
Фидел Кастро ги редактирал сите ракописи на Маркес
Пред да ги прати своите ракописи кај издавачот славниот нобеловец Маркес ги праќал кај кубанскиот диктатор, а потоа ги коригирал по негови сугестии. Беше познат како херој на револуцијата, но и как…