blog.literatura.mk
Внатрешните предели на тивкиот поет
Во пресрет на 87. роденден на академик Матеја Матевски (роден на 13 март 1929 година) го реобјавуваме интервјуто направено со него за магазинот „Лајф“. Во ова омажно интервју зборува за својот живо…