blog.literatura.mk
Книжевни факти: Фаренхајт 451
Оригиналниот наслов на Фаренхајт 451 беше Пожарникарот. Реј Бредбери и неговите издавачи сметаа дека Пожарникарот е здодевен наслов, така што се јавија во локалната пожарникарска станица и п…