blog.literatura.mk
„Ту“ од Патриша Грејс, лауреат на престижната награда Нојштад
Ту е горд на своето име – морски бог на војната. Но спомените на еден војник се различни: и неговите најсреќни мигови пливаат во некое минато и далечно море од крв и куршуми. Неговото е судби…