blog.literatura.mk
Пати Смит ја чита Вирџинија Вулф
Поетесата, уметница и „кума на панкот“ Пати Смит, снимена како чита извадок од експерименталниот роман на Вирџинија Вулф „Бранови“, секако со нејзин печат и во нејзина интерпретација… Читањет…