blog.literatura.mk
Ден на преведувачите
Денеска е 30 септември, Меѓународен ден на преведувачите и празник на Св. Јероним, заштитник на преведувачите, но и на архиварите, проучувачите на Библијата, библиотекарите, учениците, студентите и…