astronomija.mk
НАСА создаде нова прекрасна визуелизација на црна дупка
Првата директна слика од хоризонтот на настани кај црна дупка беше навистина импресивен научен подвиг. Но истиот беше доста тешко да се достигне и исходот беше слика со релативно ниска резолуција. Техниките и технологиите ќе продолжат да се развиваат и се очекува во иднина директните слики од црни дупки да бидат подобрени. Новата визуелизација на …