astronomija.mk
Вселенското летало Нови Хоризонти ги испрати најдобрите фотографии досега од Ултима Туле
Сега кога леталото Нови Хоризонти ги испрати зачуваните слики назад на Земјата, тимот може ентузијастички да потврди дека неговата амбициозна цел е исполнета. Најдеталните фотографии од Ултима Туле – добиени во 12:33 часот изутрина на 1 јануари – имаат резолуција од околу 33 метри по пиксел.Нивната комбинација на повисока просторна резолуција и поволна геометрија на …