astronomija.mk
Циклус предавања на популарни астрономски теми 2017
И оваа година, Скопско Астрономско Друштво организира Циклус предавања на популарни астрономски теми. Циклусот започнува на 19.10.2017 (четврток), а предавањата ќе се одржуваат секој четврток, со почеток од 20:00 часот, во амфитеатарот на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје. Предвидени се 7 предавања од различни области во астрономијата, со актуелни и интересни теми. Циклусот …