astronomija.mk
Астрокамп во Грција 2019
Астрокамповите во Грција се организираат на еден многу интересен начин. Нашето друштво за прв пат беше ланската 2018та година и кампот беше на една планина во јужна Грција блиску до Пелопонез. Оваа година тоа беше на дупло поблиско растојание, во близина на градот Гревена. Всушност во Грција имаат многу астрономски друштва кои се поделени во …