astronomija.mk
Прослава за 50 години од слетувањето на Месечината 
Нашето друштво го прослави еден од побитните датуми во полето на астрономијата. Слетувањето на Месечината кое се случи на 20 Јули 1969 година, беше прославено од над 600 милиони луѓе од целата планета. Тоа беше едно од најголемите достигнувања на човекот и технологијата во историјата. Транзит на Меѓународната Вселенска Станица преку дискот на Месечина Од …