astronomija.mk
49 години од Аполо 11 и два чекора подалеку од Универзумот
На денешен ден пред 49 години, Нил Армстронг стапнал на месечината и ги кажал неговите познати зборови „еден мал чекор за човек, еден голем чекор за човештвото“. Овој настан дал надеж на планетата која тогаш била на раб на нуклеарна апокалипса дека можеме. Можеме да стигнеме до каде што сакаме. Можеме да полетаме над државните …