webohrid.com
Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна во Баир - битолско • WebOhrid
Денес (11.09.2019) во 10:45 часот, во Баир, Битолa покрај магистралниот пат Битола-Прилеп, при изведување градежни работи, пронајдена е артилериска граната