mkdnews.com
Јапонецот Ватанабе е најстариот маж на светот
Читетсу Ватанабе (112) од централна Јапонија е најстариот маж на светот. Ватанабе, кој живее во пензионерски дом во Нигата, доби официјална потврда од Гинисовата книга на рекорди, се вели во соопшт…