mkdnews.com
Иран призна дека го соборил украинскиот авион!
Иранскиот претседател Хасан Рохани и министерот за надворешни работи Џавад Зариф признаа дека иранската војска го соборила украинскиот патнички авион, но тврдат дека несреќата се случила поради „за…