mkdnews.com
Минималната плата од 1 декември ќе изнесува 14.500 денари
Со 59 гласови ЗА, пратениците попладнево ги изгласаа измените во Законот за минимална плата, со што дадоа зелено светло таа да изнесува 14.500 денари. За пратениците на власта, покачувањето на мини…