mkdnews.com
Денеска е Собор на св. архангел Михаил
Празникот на Aрхангел Михаил се нарекува уште и празник на војводата на сите ангели. Инаку според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 6 септември Главниот празник на свети архангел…